Pepper Bridge Apogee 2015

L'ECOLE NO. 41

Pepper Bridge Apogee
2015

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Washington
Sous-région
Walla Walla Valley
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 60 %
Merlot 25 %
Malbec 10 %
Cabernet Franc 5 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

L'Ecole Nº 41 est une entreprise familiale fondée par Jean et Baker Ferguson. Aujourd'hui, le chai appartient à leur fille et à leur gendre, Megan et Martin Clubb, qui en assurent également l'exploitation. Construite en 1915, l'école est située dans la localité historique de Frenchtown, une petite collectivité à l'ouest de Walla Walla, dans l'État de Washington. Le nom Frenchtown tire son origine des nombreux Canadiens français qui se sont établis dans la vallée au début des...

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Revues de presse

James Suckling

- 95 points -

Juillet 2021 (Millésime 2018)

An attractive nose of wild blackberry, plum, sweet tobacco and nutmeg. Full-bodied with firm tannins. Structured with vivid acidity on the palate. Chocolate and black fruit on the mid-palate, followed through a long, flavorful finish. 

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Jeb Dunnuck

- 95 points -

Mai 2021 (Millésime 2018)

The 2018 Apogee Pepper Bridge Vineyard is mostly Cabernet Sauvignon yet includes 27% Merlot, 14% Malbec and 3% Cabernet Franc, all brought up in 50% new French oak. It has a gorgeous, Bordeaux-like nose of red and black currants, lead pencil, leafy tobacco, and graphite. This carries to a medium to full-bodied red with terrific overall balance, remarkable purity of fruit, and both tannins and acidity. It can be enjoyed today yet will benefit 2-3 years of bottle age and I suspect have 20 years of prime drinking. It's a beautiful wine. 

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Decanter

- 93 points -

Mai 2017

Black fruit and spice on the nose; savoury, quite fine-grained tannins and fresh acids on the palate. Good concentration and balance of tannins.

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 Wine and Spirits Magazine

- 92 points -

Août 2017 (Millésime 2014)

A blend of one-half cabernet, thirty percent merlot, and the rest malbec and cabernet franc, this wine gives off an impression of loess even in its aromatics, where scents of red fruit seem sprinkled with wind-borne dust. The red plum and red cherry flavors meet a leafy, vinous, turfy savor, needing cellar time before unleashing it on a steak.

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Vinous

- 92 points -

Stephen Tanzer, Novembre 2018 (Millésime 2015)

Dark ruby-red. Superripe but not roasted on the nose, with aromas of cassis, blackberry, violet and dark chocolate complicated by mint and mocha nuances from the Malbec. Plush, rich, tactile wine with a distinct pyrazine character that should be transformed into tobacco in a few years, typical of the Pepper Bridge vineyard. At once creamy and juicy, this wine finishes with suave tannins and lovely sneaky length. Walla Walla's cool sites often perform very well in the warm years, and this is prime example.

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