The Freedom 1843 Shiraz 2017

LANGMEIL

The Freedom 1843 Shiraz
2017

  • Végan
Code produit
564476
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Allocated
Statut
Non disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Australie
Désignation réglementée
Indication géographique (IG)
Région
Australie-Méridionale
Sous-région
Barossa
Cépage(s)
Shiraz
Couleur
Rouge
Fermeture
Métal vissé
Site web du producteur

Information sur le domaine

Paul Lindner, vinificateur en chef, et Tyson Bitter, vinificateur, ont pour objectif de produire des vins de classe mondiale en faisant appel au style unique de Langmeil et en tirant profit des caractéristiques remarquables de la vallée de Barossa. Nous veillons à ce que tous nos sites viticoles offrent de la diversité et une qualité exceptionnelle. Techniques et philosophies C’est avec passion que Paul préconise l’utilisation de techniques viticoles de l’Ancien et du Nouveau Monde,...

Consultez la page de LANGMEIL pour plus d’information

Notes sur le produit

Langmeil Winery is home to The Freedom Shiraz, believed to be planted in 1843 by vigneron Christian Auricht. Escaping war and persecution in Prussia, Auricht travelled to his new homeland, finding freedom in the Barossa Valley. The original plantings still survive and are some of the oldest and rarest vines in the world. The vineyard is composed of dark, rich loam to red clay over ironstone and limestone.

Élaboration du produit

A delayed harvest allowed grapes to ripen more slowly and evenly with a gradual accumulation of sugars and flavours. Aging took place over 24 months in 44% new and 56% seasoned French oak hogsheads and barriques.

Notes de dégustation

Rich, sweet fruit is balanced wonderfully with briary and sweet spices and lovely, silky tannins. A full-bodied, textural wine, showing great complexity with hints of cedar and allspice flowing through to the lengthy, brambly fruit finish.

Revues de presse

James Halliday (Australian Wine Companion)

- 95 points -

GOLD MEDAL - 2021 Halliday Wine Companion Awards

Août 2020

The wine was matured in French hogsheads and barriques (44% new) for 24 months. It's an important wine, and a good one...

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