Beso de Dante 2019

LUCA

Beso de Dante
2019

  • Durable
Code produit
712662
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Open
Statut
Non disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Argentine
Désignation réglementée
Indication géographique (IG)
Région
Mendoza
Cépage(s)
Malbec 55 %
Petit Verdot 25 %
Cabernet Sauvignon 20 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Laura Catena, la fille du célèbre Nicolas Catena, pionnier des vins argentins, est née à Buenos Aires. Alors qu’elle était âgée de 14 ans, sa famille a déménagé à Berkeley, en Californie, où son père avait accepté un poste d’enseignant au sein du Département d’économie. Laura a étudié à l’Université Harvard, où elle a obtenu un diplôme en biologie avec grande distinction. Elle est ensuite retournée sur la côte ouest, à l’Université Stanford, où elle a...

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Revues de presse

 Wine Enthusiast

- 94 points -

Septembre 2022 (Millésime 2019)

This elegant blend offers green bell pepper and cherry with a touch of nutmeg and vanilla on the nose. It's full-bodied with firm tannins and vibrant acidity providing a good structure. Fresh red fruit and herbs are nicely blended with baking spices on the silky palate. It has a lingering finish with fruit flavors in the aftertaste

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Vinous

- 93 points -

Novembre 2021 (Millésime 2019)

The 2019 Beso De Dante is 50% Cabernet Sauvignon, 45% Malbec and 5% Cabernet Franc from Paraje Altamira, La Consulta, Pampa El Cepillo and Gualtallary. The 2019 spent 18 months aging in half new French oak. The ripe nose features plum jam, Maraschino cherry and hints of violet, cedar and vanilla. Juicy with a terse, voluminous texture, the aging process comes to the fore in the mouth alongside expansive, packaged freshness. The finish lingers at length.

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James Suckling

- 92 points -

Avril 2021 (Millésime 2019)

Aromas of blackberry, plum, tar, licorice, sandalwood and hot stone. It’s full-bodied with firm, ripe tannins. Rich and dense with a smooth, warm finish.

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