Syrah  2015

MATCHBOOK WINES

Syrah
2015

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Yolo, Dunnigan Hills
Cépage(s)
Syrah 83 %
Petite Sirah 17 %
Couleur
Rouge
Site web du producteur

Information sur le domaine

Pourquoi avoir choisi le nom Matchbook, qui signifie carton d’allumettes? John Giguiere a grandi sur une ferme à la fin des années 1950 et au début des années 1960, et il était alors un pyromane invétéré, qui mettait le feu à toutes sortes de choses, dont le champ de blé de son père. À un certain moment, son père, qui craignait d’être acculé à la ruine si ses enfants venaient à brûler la maison et la ferme, a décidé d’amener ses enfants à la prison municipale et de...

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Revues de presse

 Wine Enthusiast

- 92 points -

Editors' Choice

Novembre 2019

This generous, expansive wine tastes rich and concentrated from the first whiff of ripe plums, baking spices and cedar to the lingering, spiced plum finish. It is full bodied, layered and mouthcoating.

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 Wine Enthusiast

- 91 points -

Editors’ Choice

Août 2018

Savory aromas of burnt sage and black pepper along with beef, anise and carbon flavors make this an adventurous wine. It's medium bodied, not overly ripe or rich and has a tight mouthfeel due to moderate tannins and lively acidity.

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Wine Scores

- 90 points -

Juillet 2014

Broad, succulent, concentrated.
Great packaging. A well-designed burnt label is perfectly suited to this Matchbook Syrah, which adds 8% Cabernet Sauvignon to broaden its flavour profile. It is flush with blackberry, black raspberry, vanilla, smoked plum and sarsaparilla alongside rich mocha, sunbaked earth and savoury layers. The palate is supple with generous sweet briary fruit, chocolaty/mocha and peppery spices. Expect very good concentration and length.
Pair: Roasted meats, hard cheeses, spicy sausage and almost anything you can grill. 

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 Wine Enthusiast

- 89 points -

Janvier 2015

This medium-bodied wine shows an array of smoky, meaty aromas, along with ripe plum and tart blackberry flavors. Not at all overripe, but made with some restraint, it allows savory flavors like tarragon and anise to peek through. The blend includes 9% Cabernet Sauvignon.

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 Wine Enthusiast

Editor's Choice

Avril 2017

This non-oaky wine is a livelier-than-usual offering, its bright acidity tempering ripe cherry, plum and black pepper flavors for a sense of balance that's often lacking in California Syrah. It's worth seeking out and is versatile with food.

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