Flor de Vetus Blanco 2019

VETUS

Flor de Vetus Blanco
2019

Pays
Espagne
Région
Castille Léon
Appellation
Rueda
Cépage(s)
Verdejo 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Bodegas Vetus est un important volet de la mission de la famille Anton, dont le but est de créer des vins classiques issus de cépages autochtones provenant des régions viticoles les plus prestigieuses d’Espagne. L’entreprise familiale, Grupo Artevino, produit de magnifiques vins de terroir issus de la Rioja (Bodegas Izadi et Bodegas Orben), la Ribera del Duero (Finca Villacreces) et Toro (Bodegas Vetus). Les quatre domaines entretiennent minutieusement les vignobles qui produisent des...

Consultez la page de VETUS pour plus d’information

Revues de presse

Decanter

- 93 points -

Avril 2021 (Millésime 2019)

Flinty nose. Great balance and texture on the palate with notes of lime zest, marmalade and clementine. Fresh and long finish with some mineral notes.

Voir la revue de presse détaillée
The Globe and Mail

- 91 points -

Beppi Crosariol, Décembre 2016

Here's a standout from Spain's white-wine bargain region of Rueda, best known for the noble verdejo grape. Medium-bodied, mineral-tinged and silky, it's like fleshy, sweet-tart peaches on hot stones, with added nuances of lemon zest and dried grass. Clean and seductive. 

Voir la revue de presse détaillée
James Suckling

- 90 points -

Octobre 2020 (Millésime 2019)

A rather lively verdejo with waxed-lemon and sliced green-apple character on the nose and palate. Medium body. Creamy and lively finish. Some minerality to this. Lighter style.

Voir la revue de presse détaillée
James Suckling

- 90 points -

Juin 2022 (Millésime 2021)

Almond, lemon zest and green apple on the nose, following through to an elegant and fresh, medium-bodied palate with some nectarines and white blossoms that extend to the finish.

Voir la revue de presse détaillée
James Suckling

- 89 points -

Décembre 2016

A fresh white defined by its nose of elderflower, blackcurrants and green apples. Full with tangy acidity and a long and citrusy finish. Fresh and sharp.

Voir la revue de presse détaillée