NC 2021

ARGIANO

NC
2021

  • Biologique

34.99$ | ÉCONOMISEZ 5,00$

29.99$

* Prix de détail suggéré

15 caisses disponibles

Code produit
834143
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Spécialité
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Italie
Désignation réglementée
Indicazione geographica tipica (IGT)
Région
Toscane
Appellation
Toscana
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon
Merlot
Sangiovese
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Argiano est considéré comme un lieu ancien, riche en histoire, où les sages croyaient trouver l’Ara Jani, l’autel légendaire du dieu romain Janus. C’est au sommet d’une superbe colline, au sud-ouest de Montalcino, que fut construite pendant la Renaissance la magnifique Villa d’Argiano par les Peccis, une famille noble originaire de Sienne. Ayant appartenu à la famille Pecci pendant plusieurs décennies, la Villa est ensuite revenue aux comtes de Pieri, qui l’ont transmise au...

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Revues de presse

Wine Spectator

- 91 points -

Octobre 2023 (Millésime 2021)

Taut and linear in profile, this red delivers black currant, black cherry, vanilla and peppery spices. Tightens up on the finish, where the chalky tannins linger. Cabernet Sauvignon, Merlot and Sangiovese.

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Gismondi on Wine

- 90 points -

Anthony Gismondi, Mars 2023 (Millésime 2021)

Non-Confunditur, or “not to be confused or unique,” is on the Argiano family crest. In many ways, it describes the direction of winemaker Bernardino Sani, responsible for this Super Tuscan mix of cabernet sauvignon, merlot, and sangiovese. The fruit comes off younger 15 to 20 year old organically farmed vines leaving Sani to describe NC as a baby or junior Super Tuscan. The softness and roundness pull you into the glass, offering savoury wild notes of sage and violets mixed with juicy blueberry, black raspberry, with a stony mineral underside. Long, ripe, and sweet spiced, this wine overdelivers right now. The wine is fermented in stainless steel and aged in two and three year old oak. We loved this wine with a plate of grilled sausages and dry hard cheeses. Big value here.

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