La Marchigiana Bonarda 2019

CATENA

La Marchigiana Bonarda
2019

  • Nature
  • Végan
Pays
Argentine
Désignation réglementée
Indication géographique (IG)
Région
Mendoza
Sous-région
Rivadavia
Cépage(s)
Bonarda 100 %
Couleur
Rouge
Site web du producteur

Information sur le domaine

Nous nous employons à vous faire découvrir les secrets que recèle notre terre et nous sommes fiers d'offrir les vins de la région de Mendoza au reste du monde. Voici notre histoire, qui raconte comment nous avons consacré notre vie, notre passion et notre esprit à transformer un désert de broussailles en certains des vignobles les plus magnifiques et les plus exceptionnels au monde. Voici notre histoire, qui raconte la façon dont nous avons transmis notre savoir de père en fils et en...

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Revues de presse

James Suckling

- 94 points -

Février 2020 (Millésime 2019)

Blackberry and dried and crushed flowers on the nose. Full body. Dried orange and lemon flavors with very soft tannins and a vivid finish. Fun. No sulfur and made in amphora.

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James Suckling

- 93 points -

Mars 2021 (Millésime 2020)

“Lots of crushed berries and hints of walnuts and mahogany. Some thyme. It’s soft and round with pleasing tannins and a fruity, creamy-textured finish. No sulfur added. Fermented and aged in amphora. So delicious now.”

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Descorchados

- 92 points -

Août 2021

“Despite the heat of eastern Mendoza, which usually produces heavy flavors and high alcohol, this is a fresh and vibrant red full of tension. Thanks to early harvests, it has firm acidity that helps the fruit express itself in a much juicier and livelier way. This bonarda was fermented in clay amphorae and then aged in them for eight months before being bottled.”

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Tim Atkin MW

- 90 points -

Mai 2021 (Millésime 2020)

“Part of an impressive range of natural wines from Ale Vigil and the Catenas, this unoaked Bonarda is made with fruit from eastern Mendoza. Fresh and juicy, it has sappy liquorice, plum and blueberry flavours and tangy supporting acidity.”

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Descorchados

- 90 points -

2022 (Millésime 2020)

One to open in the summer, well chilled from the beginning to the end of a barbecue. This bonarda from sandy soils in the eastern zone at an altitude of 750 meters has the variety's fruity quality. It’s generous in black fruits, but with a bonus of uncommon freshness.

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