Diamond Creek Gravelly Meadow 2019

DIAMOND CREEK

Diamond Creek Gravelly Meadow
2019

526,58$*

* Prix de détail suggéré

En rupture de stock

Code produit
416011
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Non disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Napa, Napa Valley
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Créé en 1968, Diamond Creek est le premier vignoble de Californie produisant exclusivement du cabernet sauvignon. Le pionnier et visionnaire Al Brounstein à défié les conventions modernes et planté des cépages bordelais sur une montagne isolé, Diamond Mountain. Les trois vignobles produisent une petite quantité de vins dotés d’une grande longévité. Les connaisseurs du monde entier apprécient et tiennent en grand honneur ces vins élégants qui se caractérisent par leur grande...

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Revues de presse

James Suckling

- 99 points -

Avril 2022 (Millésime 2019)

Aromatic with blackcurrant, ink, black licorice, iodine and oyster shell. Full-bodied with fine, chewy tannins and blue-fruit, currant-bush and rose-petal flavors. Very transparent. It goes on for minutes. Give this some time to soften, but already a genie in the bottle. Drink after 2027.

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Greg Sherwood MW

- 97 points -

Novembre 2021 (Millésime 2019)

On the palate, the impressive fruit concentration and depth is matched by stony, grippy mineral tannins, lashings of more salty black liquorice, blueberry spice and a rich vein of black currant and caramel cream intensity. A wine with lovely focused power, a sympathetic harmony, textural symmetry and plenty of generosity. Just Awesome.

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Wine Spectator

- 93 points -

Août 2022 (Millésime 2019)

Quite brambly in feel, with zesty acidity and a pronounced savory streak adding a perkiness to the mix of blackberry, black cherry and black currant fruit. Floral, anise and warm earth notes fill in on the finish. Feels a bit raw and untamed now, in the old-school style. Cellaring is required so this can modulate itself. Best from 2024 through 2038.

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