Pinot Noir 2019

DOG POINT VINEYARD

Pinot Noir
2019

  • Biologique
  • Végan

71,54$*

* Prix de détail suggéré

14 caisses disponibles

Code produit
293829
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Nouvelle-Zélande
Désignation réglementée
Vin de table (VDT)
Région
South Island
Sous-région
Marlborough
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Ivan Sutherland et James Healy, l’ancien viticulteur en chef (Sutherland) et œnologue (Healy) du célèbre domaine Cloudy Bay, à Marlborough, sont deux des viticulteurs les plus influents de la Nouvelle-Zélande. De pair avec le légendaire vigneron Kevin Judd, ils ont permis à Cloudy Bay de s’imposer en tant qu’icône du Nouveau Monde et le domaine produisait l’un des vins les plus en vogue pendant les années 1990. Lorsque Louis Vuitton Moet Hennessy a fait l’acquisition de...

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Revues de presse

James Suckling

- 93 points -

Octobre 2021

Ripe cherries, red plums, raspberries, baking spices and dried flowers on the nose. Medium-to full-bodied with fresh acidity and a velvety texture. Structured and chalky. Flavorful finish with excellent length. A couple of years of bottle age will make this even better, but it’s delicious already.

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Wine Spectator

- 93 points -

Août 2022 (Millésime 2019)

Shows salted caramel, maraschino cherry and wild blackberry and blueberry flavors that are plush and robust, with expressive notes of espresso, forest floor, sage, spice and tobacco lingering on a long, velvety frame. Drink now through 2030.

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Vinous

- 92 points -

Avril 2022 (Millésime 2019)

My favorite Dog Point Pinot Noir to date, the 2019 is seductive and savory, While transparent, it shows the depth of color so typical of this small-berried, high-anthocyanin vintage. Sourced from the clay-loam slopes of the southern valleys, this offers a full, ripe style, plush texture and rounded tannins that are almost cocoa-powdery, with log-fire-like smoky notes derived from 18 months in French oak. A portion of whole clusters in the ferment (30%) brings a lifted floral character to meet the cherry and plum flavors. The lengthy finish provides a fragrant, complex conclusion.

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