Beaune 1er cru Clos de l'Ecu 2021

FAIVELEY

Beaune 1er cru Clos de l'Ecu
2021

  • HVe3
  • Durable
  • En conversion
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Bourgogne
Sous-région
Côte de Beaune
Appellation
Beaune
Qualité
1er cru
Cépage(s)
Pinot Noir
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Fondé en 1825, le domaine Faiveley constitue une véritable entreprise familiale depuis de nombreuses générations. Les vins exceptionnels produits par la famille Faiveley représentent le fruit d’un profond respect pour l’environnement et d’un grand souci du détail, et ce, dans tous les aspects du processus de vinification. Le domaine Faiveley est situé en France, au cœur de la Bourgogne viticole, entre Dijon et Beaune, à Nuits-Saint-Georges. Historiquement établie dans la...

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Revues de presse

Wine Spectator

- 93 points -

Février 2022 (Millésime 2019)

This is opulent and concentrated, offering black cherry, plum, earth and peppery spice flavors. Firm and tightly coiled, with accents of smoke and licorice on the lasting finish.

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Burghound.com

(88-90) points

Juillet 2023 (Millésime 2021)

A bright and airy nose reveals its aromas of various red berries, herbal tea and subtle oak influence. The sleek, intense and juicy lighter weight flavors possess fine precision if only limited complexity on the youthfully austere finale. This attractive effort could be enjoyed young for its crunchy fruit.

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Wine Advocate

(90-91) points

Janvier 2023 (Millésime 2021)

Exhibiting aromas of sweet berries, vine smoke and spices, the 2021 Beaune 1er Cru Clos de l'Écu Monopole is medium-bodied, fleshy and layered, with a cool core of fruit and melting tannins. It will offer a broad drinking window in its supple, delicate style.

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Wine Advocate

91-93+ Points

Janvier 2022 (Millésime 2020)

Aromas of raspberries, cherries, sweet spices, raw cocoa and peonies preface the 2020 Beaune 1er Cru Clos de l'Écu Monopole, a medium to full-bodied, concentrated and vibrant wine with tangy acids, melting tannins and a long, saline finish. This is very promising.

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