Latricières-Chambertin Grand cru 2014

FAIVELEY

Latricières-Chambertin Grand cru
2014

  • HVe3
  • Durable
  • En conversion

370,99$*

* Prix de détail suggéré

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Code produit
390255
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Cross Dock
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Bourgogne
Sous-région
Côte de Nuits
Appellation
Latricières-Chambertin
Qualité
Grand cru
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Fondé en 1825, le domaine Faiveley constitue une véritable entreprise familiale depuis de nombreuses générations. Les vins exceptionnels produits par la famille Faiveley représentent le fruit d’un profond respect pour l’environnement et d’un grand souci du détail, et ce, dans tous les aspects du processus de vinification. Le domaine Faiveley est situé en France, au cœur de la Bourgogne viticole, entre Dijon et Beaune, à Nuits-Saint-Georges. Historiquement établie dans la...

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Revues de presse

Tim Atkin MW

- 96 points -

Janvier 2016 (Millésime 2014)

Everything that a really good Latricières should be, showing the brightness, freshness and reserve of this under-rated Grand Cru. Chalky, subtle and silky with fine-grained tannins, succulent berry fruit and impressive finesse and palate length. 

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Wine Spectator

- 94 points -

Février 2017 (Millésime 2014)

Red Offers spicy cherry, smoke, tobacco and mineral aromas and flavors. Shows terrific intensity and balance, but needs time for all the elements to come together.

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Vinous

(92-94) Points

Stephen Tanzer, Janvier 2016 (Millésime 2014)

Dark red. Very pure but subdued aromas of black raspberry, bitter chocolate and minerals. Suave and wonderfully precise on the palate, conveying lovely inner-mouth rose petal lift to the flavors of raspberry and crushed-stone minerality. Totally different in style from the Clos Vougeot and Echézeaux and a step up in precision, finesse and sophistication. The very long, rising, saline finish perks up the taste buds. My projected score may prove to be overly conservative.

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Burghound.com

(93-96) Points

Janvier 2016 (Millésime 2014)

(from a very large 1.21 ha parcel). A highly reserved, cool and super-fresh nose only reluctantly gives up the essence of red cherry, pomegranate, wet stone and soft earth aromas. The supporting tannins are even finer than those of the Clos de Vougeot and the minerality is much more pronounced on the delineated middle weight flavors that seem to vibrate in the mouth before terminating in an austere, saline and hugely long finish. In the same fashion as the Clos de Vougeot the tannic spine is fine but quite prominent and plenty of patience is a must.

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