Mazis-Chambertin Grand cru  2014

FAIVELEY

Mazis-Chambertin Grand cru
2014

  • HVe3
  • Durable
  • En conversion

405,99$*

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Code produit
390248
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Cross Dock
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Bourgogne
Sous-région
Côte de Nuits
Appellation
Mazis-Chambertin
Qualité
Grand cru
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Fondé en 1825, le domaine Faiveley constitue une véritable entreprise familiale depuis de nombreuses générations. Les vins exceptionnels produits par la famille Faiveley représentent le fruit d’un profond respect pour l’environnement et d’un grand souci du détail, et ce, dans tous les aspects du processus de vinification. Le domaine Faiveley est situé en France, au cœur de la Bourgogne viticole, entre Dijon et Beaune, à Nuits-Saint-Georges. Historiquement établie dans la...

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Revues de presse

Tim Atkin MW

- 97 points -

Janvier 2016 (Millésime 2014)

Consistently among the best sites in Faiveley’s mouth-watering array of vineyards, the most northerly Grand Cru in Gevrey has really delivered in 2014. Spicy, complex and savoury, with a blood, ferrous note, very fine tannins, some clove spice and impressive palate depth. 

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Wine Spectator

- 95 points -

Avril 2017 (Millésime 2014)

Brilliant aromas and flavors of cherry, strawberry, and currant highlight this complex red, which is intense, elegant and incredibly mineral, building to a kaleidoscopic finish. Structured and harmonious, with terrific aging potential.

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Decanter

- 95 points -

Charles Curtis MW, Mai 2021 (Millésime 2014)

Considered the most “Gevrey" of the grands crus, a truly earthy wine. Here the thin soils and slightly higher elevation on the slope combine to produce a structured, tannic wine. The iron in the soils seems to have contributed, to a savoury, earthy note, a slightly exotic nose, and a fleshy texture that should develop in time into something unique.

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