Rubicon 2013

INGLENOOK

Rubicon
2013

  • Biologique

474,63$*

* Prix de détail suggéré

5 caisses disponibles

Code produit
499239
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Alloué
Type de produit
Vin tranquille
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Napa, Rutherford
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 100 %
Pourcentage d'alcool
13.8%
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Fondé dans les années 1800 par un capitaine de navire finlandais prospère, Gustave Niebaum, Inglenook Estate, situé à Rutherford en Californie, était jadis le domaine vinicole le plus réputé de la vallée de Napa. Au fil des ans, le domaine est passé entre les mains des descendants de Niebaum. Finalement, la famille a commencé à vendre des parcelles de la propriété historique. Même le fier nom a été mis sur le marché en 1964 et a été vendu à une société par actions comme...

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Revues de presse

Vinous

- 97 points -

Décembre 2016

The 2013 Cabernet Sauvignon Rubicon emerges from the back part of the property, which lies on the foothills of the Mayacamas Mountains. Here the wines are dense, powerful and structured. That is exactly what comes through in the 2013. Layers of dark fruit built into a crescendo of aromas, flavors and textures laced with mocha, espresso, gravel and dark spice overtones. The new oak that was so prominent at the outset has begun to integrate and in so doing is allowing the fruit to come through to a greater degree than in the past. This is a tremendous showing for the 2013 Rubicon.

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James Suckling

- 97 points -

Mai 2016

The clarity and precision to this wine are phenomenal with blackcurrants, floral notes, blueberries, and orange peel. Complex and subtle with grace and stature. Full body, ultra-polished and refined tannins and bright acidity. The wine needs three to four years to open on the palate, but already it has a caressing quality to it.

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