Sémillon  2016

L'ECOLE NO. 41

Sémillon
2016

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Washington
Sous-région
Columbia Valley
Cépage(s)
Sémillon 86 %
Sauvignon Blanc 14 %
Couleur
Blanc
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

L'Ecole Nº 41 est une entreprise familiale fondée par Jean et Baker Ferguson. Aujourd'hui, le chai appartient à leur fille et à leur gendre, Megan et Martin Clubb, qui en assurent également l'exploitation. Construite en 1915, l'école est située dans la localité historique de Frenchtown, une petite collectivité à l'ouest de Walla Walla, dans l'État de Washington. Le nom Frenchtown tire son origine des nombreux Canadiens français qui se sont établis dans la vallée au début des...

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Revues de presse

Vinous

- 91 points -

Octobre 2023 (Millésime 2022)

Sweet spring flowers, lemon-laced apples and confectionary spice introduce the 2022 Sémillon. A model of grace and purity, this is perfumed and slightly exotic, with suggestions of mint that offset green melon notes and ample juicy acidity that keeps the energy high. The 2022 tapers off with cheek-puckering freshness and a saline tinge that perfectly resets the palate. I'm loving the balance of ripeness and tension here. This is a blend of 82% Sémillon and 18% Sauvignon Blanc.

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Vinous

- 90 points -

Stephen Tanzer , Novembre 2015 (Millésime 2014)

“(bottled in early June; a blend from multiple sites; 100% barrel fermented, with a touch of new oak): Pale, bright yellow. Pretty, vaguely floral aromas of stone fruits, mint and honey. Intensely flavored and brisk but with a touch of creaminess from the 60% barrel aging. Finishes with excellent saline length and firmness. "Semillon is a hard grape to sell," said Clubb. "It gets weightier and nuttier with seven or eight years of aging, but to make a really long-lived Semillon you'd need to pick earlier and greener”."– Stephen Tanzer

 

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Wine Spectator

- 90 points -

Harvey Steiman, Décembre 2014

Light and refreshing, this white offers flavors of tangy tangerine peel and grapefruit that pick up a creamy fig note as the finish lingers. Drink now through 2016. 4,800 cases made.

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 Wine Enthusiast

- 90 points -

#68 TOP 100 BEST BUY 2019

Février 2019

Aromas of fig and spice carry the nose of this lush white. The palate brings a lovely sense of texture, with notes of honeycomb, fig and tropical fruit. A warm finish caps it off. Like most examples of this variety, it needs time in the bottle to be fully appreciated, but it has all the stuffing.

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Vinous

- 90 points -

Octobre 2022 (Millésime 2021)

The 2021 Sémillon is sweetly scented, with dusty white flowers, vivid yellow apple and chamomile forming its bouquet. This is suave and opulent on the palate, yet perfectly balanced by brisk acidity, as a mix of ripe tropical fruits and florals cascade throughout. The 2021 finishes with remarkable length, both crisply refreshing and potent, with kiwi and mango notes that linger. I love the inner sweetness here, in spite of its zero grams of residual sugar. What a treat.

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Natalie MacLean

- 89 points -

Natalie Maclean, Août 2015

Lemon and beeswax and lanolin on this nose of this complex and intense white wine. Pair with roasted chicken.

Semillon food pairings: Roquefort, crab leg salad.

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