Hangin' Snakes Shiraz 2017

LANGMEIL

Hangin' Snakes Shiraz
2017

  • Végan
Pays
Australie
Désignation réglementée
Indication géographique (IG)
Région
Australie-Méridionale
Sous-région
Barossa
Cépage(s)
Shiraz 100 %
Couleur
Rouge
Site web du producteur

Information sur le domaine

Paul Lindner, vinificateur en chef, et Tyson Bitter, vinificateur, ont pour objectif de produire des vins de classe mondiale en faisant appel au style unique de Langmeil et en tirant profit des caractéristiques remarquables de la vallée de Barossa. Nous veillons à ce que tous nos sites viticoles offrent de la diversité et une qualité exceptionnelle. Techniques et philosophies C’est avec passion que Paul préconise l’utilisation de techniques viticoles de l’Ancien et du Nouveau Monde,...

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Revues de presse

James Halliday (Australian Wine Companion)

- 91 points -

Août 2019

From 10-20yo vines in Penrice and Light Pass, matured in used American and French oak. Over-delivers with its almost wanton display of luscious fruits. There's no oak per se, but the wine feels open, not the least reduced. Great value, and ready when you are.

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James Suckling

- 90 points -

Juin 2019

A very plump, fleshy and supple style with a bright, round core of red fruit that sits in very approachable mode. A blend of 96% shiraz and 4% viognier. 

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Gismondi on Wine

- 90 points -

Anthony Gismondi, Février 2022 (Millésime 2019)

There is only two percent viognier in the mix, but it does what it is supposed to do: lift the shiraz off the floor and give the wine a kickstart. The nose is aromatic with plums and blueberries mixed with soft, sweet fruit and plenty of savoury notes. It is a wine for the barbecue: rich, round and drinkable. A great wine for summer backyard parties.

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James Suckling

- 90 points -

Septembre 2020

This is a soft, supple and richly fruited style with generous aromas and flavors of blackberries and spiced blueberries. The palate is very approachable, softly structured and fleshy with ripe-blackberry flavors throughout. Just 1% viognier in the mix here.

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Decanter World Wine Awards

- 90 points -

Silver Award

Juin 2022 (Millésime 2021)


Dark, brooding black fruits, with pepper, very balanced charry oak and a soft, approachable structure.

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Decanter World Wine Awards

- 90 points -

Mai 2019

Ripe dark fruit and very much showing the Viognier component with its floral aromas and white peach character on the palate.

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James Suckling

- 90 points -

Novembre 2022 (Millésime 2021)

This has aromas of violets, dried rosemary, cherries, bark and mint chocolate. Full-bodied with sleek tannins and a peppery, savory finish. Vegan. 

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