Orphan Bank Shiraz 2012

LANGMEIL

Orphan Bank Shiraz
2012

  • Végan

84,56$*

* Prix de détail suggéré

En rupture de stock

Code produit
399805
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Australie
Désignation réglementée
Indication géographique (IG)
Région
Australie-Méridionale
Sous-région
Barossa
Cépage(s)
Shiraz 100 %
Couleur
Rouge
Fermeture
Métal vissé
Site web du producteur

Information sur le domaine

Paul Lindner, vinificateur en chef, et Tyson Bitter, vinificateur, ont pour objectif de produire des vins de classe mondiale en faisant appel au style unique de Langmeil et en tirant profit des caractéristiques remarquables de la vallée de Barossa. Nous veillons à ce que tous nos sites viticoles offrent de la diversité et une qualité exceptionnelle. Techniques et philosophies C’est avec passion que Paul préconise l’utilisation de techniques viticoles de l’Ancien et du Nouveau Monde,...

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Revues de presse

James Halliday (Australian Wine Companion)

- 96 points -

Juin 2021 (Millésime 2012)

Vines planted 1860, 10 rows relocated after 150 years; basket-pressed, open-fermented, matured for 2 years in French oak. Unsurprisingly rich and layered blackberry/blackcurrant fruit with notes of earth and licorice, yet all this comes in a measured way. Excellent oak and tannin balance.

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Decanter

- 95 points -

Justin Knock MW, Tina Gellie, Roger Jones., Mars 2023 (Millésime 2012)

In 2006, Langmeil saved 10 rows of pre-1860s Shiraz from the developer’s bulldozer. He replanted the ‘orphans’ (which share a common ancestry with Langmeil’s Freedom 1843 block, the world’s oldest surviving Shiraz vines) in their new home alongside the original Langmeil vineyard on the banks of the North Para river. For Orphan Bank, the 2012’s mix of 78% Barossa Valley and 22% Eden Valley fruit, from vineyards averaging 88 years of age, was matured in 50% new and 50% seasoned French oak hogsheads for 24 months. Justin Knock MW: Perfumed aromatics, warm spices, grilled meat juices, easy blue fruits, fine salty tannins. A lovely wine, very much a Rhône style in a positive way. Multiple touchpoints of complexity. Tina Gellie: Savoury olive nose, seductive exotic spices and stewed plum red fruit aromas. Graceful and supple, lovely weight and body, more on the delicate side than some. Drinking beautifully. Roger Jones: Spiced, fresh, zippy acidity, dark but clean berries, perfumed and lingering. Fragrant, silky-smooth, elegant and refined.

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