Riesling Auslese Erdener Treppchen Auslese Goldkapsel** 2014

MARKUS MOLITOR

Riesling Auslese Erdener Treppchen Auslese Goldkapsel**
2014

75,99$*

* Prix de détail suggéré
Code produit
859223
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Cross Dock
Statut
Non disponible
Pays
Allemagne
Désignation réglementée
QmP ou Prädikatswein
Région
Mosel
Qualité
Auslese
Cépage(s)
Riesling 100 %
Couleur
Blanc
Site web du domaine

Information sur le domaine

En 1984, alors qu’il était à peine âgé de 20 ans, Markus Molitor a pris les rênes de l’entreprise viticole familiale, qui s’étendait à l’époque sur une superficie de 7,5 acres. En dépit de son jeune âge, il cultivait une vision clairement définie et ambitieuse : redonner aux vins de la vallée de Moselle leurs lettres de noblesse, grâce aux typiques rieslings fidèles à l’identité de leur vignoble d’origine (terroir) et à leur extraordinaire longévité. Un travail...

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Revues de presse

Vinous

- 96 points -

David Schildknecht, Novembre 2016

This “two-star” Auslese features liqueur-like root and herbal essences (notably sage and sassafras) as well as lime and orange citricity, all characteristic of its site. High-toned, unctuous, and Chartreuse-like, its inner-mouth floral perfume adds to the allure of a subtly creamy yet persistently juicy, sweet but not confectionary palate. Piquant hints of hickory nut and a lick of salt add mouthwatering counterpoint, while fresh lime and herbs supply unexpected, sorbet-like, soothing coolness and outright refreshment to the lusciously lingering, utterly disarming finish. Here’s an impeccably balanced Auslese of which I could imagine savoring the entire bottle!

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Wine Advocate

- 94 points -

Stephan Reinhardt, Janvier 2016

The bright golden-colored 2014 Riesling Erdener Treppchen Auslese ** (Golden Capsule) offers a remarkably clear, bright and intense bouquet of ripe Riesling and subtle slate aromas. Very elegant, fine and salty on the palate, this is a fine and filigree-like structured Auslese that is provided with a pretty long and complex finish, as well as a good phenolic grip. This Auslese is not that sweet and still in a digestible dimension even today, but can age for two and more decades.

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