Riesling Erdener Treppchen Spatlese 2016

MAX FERDINAND RICHTER

Riesling Erdener Treppchen Spatlese
2016

35,41$*

* Prix de détail suggéré

20 caisses disponibles

Code produit
175656
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Allemagne
Désignation réglementée
QmP ou Prädikatswein
Région
Mosel
Cépage(s)
Riesling 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Demi-sec
Fermeture
Liège
Site web du domaine

Information sur le domaine

Le domaine Max Ferdinand Richter possède une longue et riche histoire. Le domaine est la propriété de la famille Richter depuis plus de 300 ans. De style baroque, la maison familiale construite en 1774 est toujours debout! En 1975, Dirk Marx Ferd. Richter, diplômé en économie, a rejoint l’entreprise et est maintenant devenu le « visage » du domaine. Avec 13,7 hectares de terres et une production annuelle de 10 500 caisses, Max Ferd. Richter est l’un des producteurs de riesling les...

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Revues de presse

Wine Advocate

- 93 points -

Stephan Reinhardt, Avril 2018

From the old Busslay plot in the unreconstructed (not flurbereinigt) part of the cru and picked three or four weeks after the Kabinett (according to Constantin Richter), the 2016 Erdener Treppchen Riesling Spätlese opens with an intense and concentrated bouquet that doesn't show much primary fruit aromas. Lush, piquant and elegant on the palate, this is a remarkably fine and mineral Spätlese with fine grip and stimulating salinity in the finish. The fruit is ripe, fresh, perfectly healthy and the finish stimulatingly clear, bright and salty-piquant. No botrytis at all. Bottled with roughly 70 grams of residual sugar and 7.5% alcohol.

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Vinous

- 91 points -

David Schildknecht, Janvier 2018

Orange and pineapple are tinged with sage and sassafras on a site-typical nose that anticipates the zest, pungency and sap exhibited on a palate whose glycerol-richness and creaminess point toward the influence of a bit of botrytis. The lusciously lingering finish displays admirable clarity and ample primary juiciness, along with intriguingly site-typical smokiness and crushed stone suffusion. 

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