Cava Blanca Cusiné 2012

PARÉS BALTÀ

Cava Blanca Cusiné
2012

  • Biologique
  • Biodynamique
  • Végan

58,59$*

* Prix de détail suggéré

1 caisse disponible

Code produit
190681
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Cava
Pays
Espagne
Région
Catalogne
Sous-région
Penedès
Appellation
Penedès
Cépage(s)
Chardonnay 9 %
Pinot Noir 10 %
Xarel-lo 81 %
Couleur
Blanc
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Située dans la région de Pénedès, Parés Baltà est une entreprise familiale dont la tradition vinicole remonte à 1790. Nous produisons des vins et des « cavas » de grande qualité à partir de raisins provenant de nos propres vignobles, c’est-à-dire cinq domaines situés autour du chai et dans les montagnes du Pénedès. L’altitude varie de 170 à 750 mètres et la région offre une grande diversité de sols et de microclimats, ce qui confère beaucoup de personnalité à nos vins....

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Revues de presse

Falstaff

- 93 points -

Novembre 2021 (Millésime 2012)

Dark golden yellow. Intense bouquet of dried fruit, apricot, raisin, honey blossom and brioche notes. The palate is complex powerful, structured, with salty minerality, smoke and hints of bitter chocolate. Broad, vinous character with great length. Substantial food wine.

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Decanter

- 91 points -

Septembre 2021 (Millésime 2012)

Mainly Xarel·lo, with 9% Chardonnay and 10% Pinot Noir, all farmed biodynamically. Golden in the glass, with fine bubbles. Lots of interest here: freshly cut lemons, grapefruit pith, herbs, nuts, fennel, with an underlying stony minerality. Brisk acidiy and a crisp, mouthwatering finish. A great aperitif style.

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Jancis Robinson

17/20

Juin 2020 (Millésime 2012)

Deep gold. Rich, toasty aroma. Golden fruit – yellow plum, orange zest and apricot. Deep and inviting. Toasty and savoury on the palate, the toastiness giving a lightly charred note on the finish. Spiced and golden on the palate. A wonderfully rich, complex and bone-dry, fresh cava. Powerful, almost meaty in its density (not in its flavour). A wine-drinker's cava.

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