Shiraz Ironstone 2015

PIRRAMIMMA

Shiraz Ironstone
2015

Pays
Australie
Désignation réglementée
Vin de table (VDT)
Région
Australie-Méridionale
Sous-région
Fleurieu, McLaren Vale
Cépage(s)
Shiraz
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Pirramimma a été fondée en 1892 par Alexander Campbell Johnston et la famille en est demeurée propriétaire depuis ce jour, en plus d'en avoir assuré l'exploitation. La famille Johnston s’est établie en Australie-Méridionale en 1839 et en 1892, Alexander, le dixième des treize enfants, a fait l’acquisition de 97 hectares de riches terres agricoles situées au sud-est du village de McLaren Vale, qui commençait alors tout juste à se développer. Il a baptisé sa terre « Pirramimma...

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Revues de presse

James Halliday (Australian Wine Companion)

- 95 points -

James Halliday, Août 2017 (Millésime 2013)

40% matured for 28 months in new French oak and American oak, the remainder in older barriques. Deep crimson-purple; this is a rich and luscious wine, but keeps a sense of proportion and balance, with fruit and tannins simply acknowledging the oak. Will live for many decades.

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James Halliday (Australian Wine Companion)

- 95 points -

Août 2018

A thick soup of plum-drenched flavour, toasty vanillin oak and choc-mint flavours sprinkled over the top, nips of kirsch for good measure. A full-on red wine, dense, inky, mouthfilling. Ripe tannin steps in on the finish and pulls the load of flavour forward. Substantial.

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Gismondi on Wine

- 91 points -

Septembre 2018

The Oz style is all about fruit and softness. In this case, it's rich red plums and sassy mulberry fruit with a dusting of vanilla. On the palate the wine is expansive but vibrant with more dark plums, blackberries, and flecks of milk chocolate. The finish is substantial, with soft spice and a very light pepper tone, compared to Rhone or BC. A hedonistic style of shiraz with balance, this will age for a decade. Some 40 percent of this shiraz spends 28 months in new French oak and American oak, but thanks to the high fruit factor the tannins are kept well in check. A roast leg of lamb would be the ticket here.

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