Riesling Cuvée Frédéric Emile 2008

TRIMBACH

Riesling Cuvée Frédéric Emile
2008

  • HVe3
  • En conversion

185,97$*

* Prix de détail suggéré

1 caisse disponible

Code produit
319409
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Alsace
Appellation
Alsace
Cépage(s)
Riesling
Couleur
Blanc
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Depuis près de quatre siècles, la famille Trimbach assure la promotion de l’Alsace, de son histoire, de ses terroirs exceptionnels et de ses grands vins. La Maison Trimbach est toujours située à Ribeauvillé et appartient aux deux petits-fils de Frédéric Théodore, Bernard et Hubert.

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Revues de presse

Wine Advocate

- 96 points -

Juin 2017 (Millésime 2008)

The 2008 Riesling Cuvée Frédéric Emile is now in the market and readers shouldn't miss seeking it out. This is a gorgeously matured dry Riesling classic from Ribeauvillé that drinks perfectly today and pairs with many kind of dishes. The wine has an intense citrus color and opens with a very clear, deep, dense and aromatic bouquet of dried fruits along with herbal and mineral aromas. Full-bodied, pure and elegant, yet complex and mineral on the palate, this is a silky textured but well-structured dry Riesling with intense and persistent fruit, fine tannins and lingering salinity. Bottled April 2009, this is a great dry Riesling blend from the Grands Crus Geisberg and Osterberg.

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Decanter

- 96 points -

Février 2018 (Millésime 2008)

This prestige cuvée is named after the man who started this Alsace wine dynasty, now in the hands of the 13th generation. Always a near-peerless Riesling, this new release is bone dry, structured and elegant, with savoury, nutty, autumnal notes and tangy citrus acidity. It's poised, powerful, complex and concentrated, with a seam of brisk yuzu-like acidity to complement the creamy nougat notes.

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