PS (Pagos Seleccionados) 2020

AALTO

PS (Pagos Seleccionados)
2020

301,74$*

* Prix de détail suggéré

En rupture de stock

Code produit
712850
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Commande Spéciale
Statut
Non disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Espagne
Désignation réglementée
Denominación de origen calificada (DOC)
Région
Castille Léon
Cépage(s)
Tempranillo 100 %
Couleur
Rouge
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

En tant que fils d'un ouvrier de chai, l'ascension de Mariano García à la tête de Vega Sicilia constituait un exploit incroyable. Alors que l’aide d'un autre dégustateur était nécessaire dans le cadre d'une dégustation à l'aveugle, Mario, encore adolescent, est abouti par hasard dans le bureau du vigneron. De tous les dégustateurs, il était le seul à pouvoir nommer les deux vins de la dégustation qui étaient identiques. Ses talents ont été immédiatement mis à profit et à 24...

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Revues de presse

James Suckling

- 96 points -

Novembre 2022 (Millésime 2020)

Lots of depth here, with ripe blackberries and some nicely baked black cherries, roasted herbs, incense, dark spices, mussels and a balsamic tinge. An admirably fine dollop of tannins on the palate, which are immaculate and juicy, as they thoroughly dunk into the black fruit, melting into a persistent finish that lasts for over a minute. Very impressive.

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Wine Advocate

- 95 points -

Luis Gutiérrez, Janvier 2023 (Millésime 2020)

The heady and ripe 2020 PS follows the house style and the profile of the regular Aalto from the same vintage, with slightly higher ripeness, more creaminess and toastier oak. It's predictable and very good at it, with abundant, slightly dusty tannins and some chalkiness in the pungent, intense and oaky finish. It has 15% alcohol and mellow acidity. For fans of oaky and ripe Tempranillo. 35,000 bottles produced. It was bottled in September 2022 after 21 months in new French oak barrels.

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