Blancaneaux 2020

INGLENOOK

Blancaneaux
2020

  • Biologique
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Napa, Napa Valley
Qualité
Estate bottled
Cépage(s)
Roussanne
Marsanne
Viognier
Couleur
Blanc
Site web du producteur

Information sur le domaine

Fondé dans les années 1800 par un capitaine de navire finlandais prospère, Gustave Niebaum, Inglenook Estate, situé à Rutherford en Californie, était jadis le domaine vinicole le plus réputé de la vallée de Napa. Au fil des ans, le domaine est passé entre les mains des descendants de Niebaum. Finalement, la famille a commencé à vendre des parcelles de la propriété historique. Même le fier nom a été mis sur le marché en 1964 et a été vendu à une société par actions comme...

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Revues de presse

 Wine Enthusiast

- 92 points -

Novembre 2017 (Millésime 2015)

From two sections of the producer's historic estate vineyard, this wine combines 53% Viognier, 33% Roussanne and 14% Marsanne, all fermented and aged in stainless steel. Together, they offer a dry balanced expression of green apple, Meyer lemon, tart pineapple and integrated oak.

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Decanter

- 91 points -

Juillet 2022 (Millésime 2020)

Caramelised lemons on the nose, aromas of citrus patisserie. This is rich and bold, not in terms of texture - that is smooth and crisp and lifted, but you can feel the alcohol here and the spice from the wood. It's a little severe and high toned right now, sharp, on the linear, straight side, so you're getting spiced citrus fruit and alcohol. Needs to expand and soften but there's good potential.

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James Suckling

- 91 points -

Février 2022 (Millésime 2020)

Pear and white-peach aromas with some citrus follow through to a full body with layers of fruit and a fresh finish. Mineral undertones. A rather solid and delicious white. Viognier, marsanne and roussanne. 

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Wine Align

- 90 points -

Décembre 2016

Good assembly Rhone-type (Roussanne, Marsanne, Viognier), full-bodied and robust, aromatic without being exuberant, to mature and quite opulent fruit. 

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Jancis Robinson

- 16 points -

jancis Robinson, Février 2015 (Millésime 2012)

Francis Ford Coppola decided on the name, which is the name of the area of his hotel in Belize. In the 1990s it was a Chardonnay, then changed to a 35% Roussanne, 34% Marsanne and 31% Viognier blend from a shaded 8-acre site close to the Mayacamas Mountains. Too cool for reds. A novelty for him (like the Syrah and Zinfandel). No oak. 75% of juice is free-run. Aged on lees. 
Fresh and well melded. Floral and honeysuckle of the Rhône varieties. Bone dry. Slightly chewy at present. 

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Jancis Robinson

17.5 Points

Juin 2022 (Millésime 2020)

Subtle aromas currently, this wine will do well with plenty of air upon opening and a bit more time in bottle as well. There is a promise of more to come as it continues to evolve in bottle. Notes of white grapefruit pith, crushed lime blossom, a hint of melon and a bit of lychee are balanced with a savoury accent of sea salt. There is plenty of nuance here and an intriguing balance of richness with elegant presence, flesh on the palate yet tension and length. Nicely done. 

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