Barolo Margheria 2018

AZELIA

Barolo Margheria
2018

Code produit
751380
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Open
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Italie
Désignation réglementée
Denominazione di origine controllata e garantita (DOCG)
Région
Piémont
Appellation
Barolo
Cépage(s)
Nebbiolo
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Le domaine Azelia est encore un secret que partagent les passionnés de Barolos. Bien que le domaine ne soit pas très médiatisé, le propriétaire, Luigi Scavino (le cousin d’Enrico Scavino du domaine Paolo Scavino), partage la propriété de la célèbre colline de Fiasco avec Scavino, en plus des terres de San Rocco, à Serralunga. Fondée en 1920 par le grand-père Luigi, la ferme familiale de Scavino est située dans le village de Castiglione Falletto. Luigi élabore tous ses vins au...

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Revues de presse

Wine Advocate

- 94 points -

Août 2022 (Millésime 2018)

The 2018 Barolo Margheria opens to a wide range of savory aromas with dark fruit, pressed rose, crushed stone and rusty nail. Those rusty or ferrous notes are typical of Nebbiolo wines from Serralunga d'Alba. The wine is tight and firm in texture with a polished and very linear style.

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Decanter

- 93 points -

Janvier 2022 (Millésime 2018)

Margheria is the first MGA to be harvested at the Scavino estate. Chalk and red currants dominate the nose, enhanced by framboise sauvage and cinnamon, with camphor-like balsamic depth. The attack is full of sucrosity and silky tannins - very well extracted and handled but mostly a sign of careful canopy management in the vineyard in this complicated vintage. The tannins are dusty but ripe, the palate fiercely Nebbiolo in its muscularity with an anise, cherry kernel and watermelon finish sustained by moderate acidity. Possibly the alcohol here is a bit less integrated than other examples.

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James Suckling

- 92 points -

Juin 2022 (Millésime 2018)

Nice, spicy red-fruit character with a firm, medium-bodied palate that will need a year or two to soften. Good, if a little simple this year. 

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Jancis Robinson

17++ Points

Juillet 2022 (Millésime 2018)

Serralunga d'Alba. Just mid ruby. Minerally and earthy rather than fruity and with hints of raw meat. Fine, clayey and layered tannins woven into the supple, generous fruit. Very long and juicy and hugely attractive with proper long, complex tannins.

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