Sauvignon Blanc 2023

DOG POINT VINEYARD

Sauvignon Blanc
2023

  • Biologique
  • Végan
Code produit
389528
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Open
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Nouvelle-Zélande
Désignation réglementée
Vin de table (VDT)
Région
South Island
Sous-région
Marlborough
Cépage(s)
Sauvignon Blanc 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Sec
Fermeture
Métal vissé
Site web du producteur

Information sur le domaine

Ivan Sutherland et James Healy, l’ancien viticulteur en chef (Sutherland) et œnologue (Healy) du célèbre domaine Cloudy Bay, à Marlborough, sont deux des viticulteurs les plus influents de la Nouvelle-Zélande. De pair avec le légendaire vigneron Kevin Judd, ils ont permis à Cloudy Bay de s’imposer en tant qu’icône du Nouveau Monde et le domaine produisait l’un des vins les plus en vogue pendant les années 1990. Lorsque Louis Vuitton Moet Hennessy a fait l’acquisition de...

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Revues de presse

Wine Spectator

- 94 points -

MaryAnn Worobiec, Juillet 2024 (Millésime 2023)

Lush and expressive, with plenty of concentration to the mix of mango, lemon curd and litsea oil flavors. Details of dried pineapple, candied ginger and crystalized orange zest add complexity and aromatics on the long finish. Drink now. 35,000 cases made, 8,000 cases imported.

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Vinous

- 93 points -

Avril 2024 (Millésime 2023)

The 2023 Sauvignon Blanc is light in body but dense in concentration because of low yields. It's almost silvery in color and restrained due to hand-picking, leading to pure grapefruit, passion fruit and nectarine, all delivered with plenty of focus and punch. The finish is long, precise and sinewy.

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James Suckling

- 92 points -

Novembre 2023 (Millésime 2023)

Clean and crisp with grapefruit, green melon and lemon character. Hints of stones. Medium body. Lovely acidity and a delicious finish. Some phenolic tension here. From organically grown grapes.

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