Yountville Old Vine Cabernet Sauvignon 2017

GRGICH HILLS

Yountville Old Vine Cabernet Sauvignon
2017

  • Regenerative Organic Alliance
  • Biologique
Code produit
632372
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Open
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Napa, Napa Valley
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 92 %
Petit Verdot 6 %
Cabernet Franc 2 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Nous nous engageons à produire les meilleurs vins au monde, qui sont entièrement issus de notre domaine et qui sont reconnus pour leur qualité, leur constance et leur longévité. Nous sommes également gardiens et protecteurs de la terre; nos vignobles sont certifiés biologiques et biodynamiquesMC et le chai est désormais alimenté à l’énergie solaire. En parfaite harmonie avec la nature, nos vins représentent la véritable expression de leur terroir. Nous possédons cinq vignobles...

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Notes sur le produit

We’re proud to be the custodians to some of the oldest Cabernet Sauvignon vines in the Napa Valley. Our Yountville Cabernet Sauvignon vines were planted in 1959 to the Inglenook clone on St. George rootstock. More than a half century old, these vines have developed a root system that reaches deep into the subsoil to access all the available nutrients. They produce fewer grapes at this age but more concentrated, intense flavors that express a greater depth of terroir and complexity.

Notes de dégustation

The 2017 Cabernet Sauvignon, Yountville Selection is a wine of profound complexity and depth with decadent layers of flavor and aromas. The nose abounds with a bouquet of ripe cassis, raspberry jam, and succulent blueberry layered with hints of red pepper and undertones of sandalwood. Subtle notes of fresh blueberries and blackberries blend with orange peel to stimulate your palate. Fine tannins and lively acidity blend to create a velvety texture elevated by a touch of cocoa powder, giving the wine a lingering, concentrated, and harmonious finish. Enjoy this wine with roasted rack of lamb, Wagyu beef and truffled roasted fingerling potatoes.

Revues de presse

James Suckling

- 93 points -

Janvier 2020

Lots of currants and blackberries on the nose with some violets, following through to a full body with round, creamy tannins and a flavorful finish. Nice balance and freshness to this. Always well balanced. From organically grown grapes.

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