Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard  2013

ARNOT-ROBERTS

Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard
2013

Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Californie
Sous-région
Sonoma, Sonoma Valley
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Arnot-Roberts a été fondé en 2001 à Healdsburg, en Californie, par deux amis d’enfance : Duncan Arnot Meyers et Nathan Lee Roberts. Duncan Arnot Meyers a grandi dans le vin. Le meilleur ami de son père était Bernard Portet, le co-fondateur de Clos du Val, et Duncan a passé une bonne partie de sa jeunesse près de ce domaine, dans la vallée de Napa. Il a été encadré par John Kongsgaard pendant 2 ans et demi et il a travaillé aux côtés de Pax Mahle, spécialiste culte de la syrah,...

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Revues de presse

Vinous

- 97 points -

Février 2016 (Millésime 2013)

One of the highlights in this range, the 2013 Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard is utterly magnificent. Deep, pliant and explosive, the Montecillo shows just how magical this vintage is for Cabernet Sauvignon. The 2013 boasts striking inner sweetness, power and richness, all in a super-classic style built for cellaring. Lavender, plums, gravel, smoke, sage, graphite, licorice, inky fruit and dark spices add the closing shades of nuance. This dark, masculine Cabernet Sauvignon is going to need time, but it is an absolute jewel of a wine. Montecillo, which is one of the Sonoma side of Mount Veeder, has emerged in recent years as a top Cabernet Sauvignon site as a new generation of young producers are showing just what is capable here. The Arnot-Roberts 2013 Cabernets were all done with 30% whole clusters and aged in 30% new oak.

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Vinous

95+ Points

Antonio Galloni, Avril 2020 (Millésime 2017)

A captivating wine, the 2017 Cabernet Sauvignon Montecillo Vineyard shows just how magical this Sonoma site is. A whole range of floral, savory and earthy notes gives the Montecillo that trademark aromatic profile that is such a signature. Big tannins add energy as well as shape to a classically built Cabernet that delivers the goods, and then some. What a wine!

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