Nicolás Catena Zapata 2004

CATENA

Nicolás Catena Zapata
2004

  • Durable

266,99$*

* Prix de détail suggéré

4 caisses disponibles

Code produit
240818
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Argentine
Désignation réglementée
Dénomination origine (DOC)
Région
Mendoza
Cépage(s)
Cabernet Sauvignon 78 %
Malbec 22 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Nous nous employons à vous faire découvrir les secrets que recèle notre terre et nous sommes fiers d'offrir les vins de la région de Mendoza au reste du monde. Voici notre histoire, qui raconte comment nous avons consacré notre vie, notre passion et notre esprit à transformer un désert de broussailles en certains des vignobles les plus magnifiques et les plus exceptionnels au monde. Voici notre histoire, qui raconte la façon dont nous avons transmis notre savoir de père en fils et en...

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Revues de presse

James Suckling

- 95 points -

Septembre 2020 (Millésime 2004)

Loads of licorice and currants with a smoky, chocolate and coffee undertone. Aniseed, too. Sweet tobacco. It’s medium-to full-bodied with creamy tannins and a soft finish. It’s totally resolved and delicious now, in a bigger style. 78% cabernet sauvignon and 22% malbec.

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Wine Spectator

- 92 points -

Juin 2008 (Millésime 2022)

Rich and showy, with lots of licorice snap, plum sauce, graphite, boysenberry and milk chocolate notes all carried by rich, velvety tannins. The long, fleshy finish is very accessible. Cabernet Sauvignon and Malbec. Drink now through 2011. 990 cases imported.

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Wine Advocate

98+ points

Décembre 2007 (Millésime 2004)

Catena Zapata’s flagship is the Nicolas Catena Zapata, a Cabernet Sauvignon-Malbec blend. The 2004 Nicolas Catena Zapata is composed of 72% Cabernet Sauvignon and 28% Malbec. It spent 18 months in 100% new French oak. A saturated black purple in color, it has an aristocratic perfume of pain grille, mineral, espresso, saddle leather, cassis, black currant, and black raspberry. Opulently textured, complex, ripe, and sweet on the palate, it maintains a sense of elegance as well as power. It demands 10-15 years of further cellaring and should still be providing pleasure at age 50. It strikes me as being Argentina’s equivalent of a great vintage of Lafite-Rothschild.

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