Sauvignon Blanc 2022

DOG POINT VINEYARD

Sauvignon Blanc
2022

  • Biologique
  • Végan

39.99$ | ÉCONOMISEZ 5,00$

34.99$

* Prix de détail suggéré

343 caisses disponibles

Code produit
389528
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Spécialité
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Nouvelle-Zélande
Désignation réglementée
Vin de table (VDT)
Région
South Island
Sous-région
Marlborough
Cépage(s)
Sauvignon Blanc 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Sec
Fermeture
Métal vissé
Site web du producteur

Information sur le domaine

Ivan Sutherland et James Healy, l’ancien viticulteur en chef (Sutherland) et œnologue (Healy) du célèbre domaine Cloudy Bay, à Marlborough, sont deux des viticulteurs les plus influents de la Nouvelle-Zélande. De pair avec le légendaire vigneron Kevin Judd, ils ont permis à Cloudy Bay de s’imposer en tant qu’icône du Nouveau Monde et le domaine produisait l’un des vins les plus en vogue pendant les années 1990. Lorsque Louis Vuitton Moet Hennessy a fait l’acquisition de...

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Revues de presse

Wine Advocate

- 94 points -

Novembre 2023 (Millésime 2022)

The 2022 Sauvignon Blanc has such a maritime nose of ocean spray, beeswax, saltbush and wet rocks, but it's also steely; there's graphite and pencil shavings. What a joy. In the mouth, the wine floods every available square millimeter with flavor. This is elegant, saturated with fruit flavor and textural too. Super wine. This is a classy estate growing organic fruit (the largest organic grower in New Zealand) and responsible for wines that drink well now and cellar well too. Blue chip. 13% alcohol, sealed under screw cap.

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James Suckling

- 93 points -

Septembre 2022 (Millésime 2022)

Nettles, thyme, green apples and grapefruit on the nose. Medium-bodied, sharp and clean cut with a refreshing core of citrus and green fruit. Vivid. From organically grown grapes.

 

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Gismondi on Wine

- 92 points -

Octobre 2023 (Millésime 2022)

The colour is a bright, pale straw, and the nose intensely aromatic with granny smith apple, lemon rind, and orange blossoms. The plate is awash in crisp citrus, washed in saline and finished with a subtle tropical note. This wine overdelivers in the glass every year. From the Wairau Valley, Marlborough, the DP sauvignon is picked at 8.4 tonnes/hectare from a vineyard planted over silty-clay loams with some parcels of gravel interspersed. A portion of this wine is fermented using indigenous yeasts, and it is all aged for four months in stainless steel, and bottled without fining.

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