Côte Rôtie Cote Brune 2019

DOMAINE JAMET

Côte Rôtie Cote Brune
2019

409,53$*

* Prix de détail suggéré

En rupture de stock

Code produit
511188
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Vallée du Rhône
Sous-région
Rhône septentrional
Appellation
Côte Rôtie
Cépage(s)
Syrah 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Surplombant la ville d'Ampuis et le Rhône, le Domaine Jamet produit un Côte-Rôtie sensationnel en quantités infimes. Les deux frères se partagent le travail et au cours des quinze dernières années, Jean-Luc et Jean-Paul ont déployé de nombreux efforts pour améliorer le domaine. Les Jamet possèdent 8 hectares de vignes dont l’âge moyen varie entre 25 et 50 ans. Ils ne détiennent que 25 parcelles époustouflantes qui sont vinifiées séparément. Les rendements sont...

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Revues de presse

Jeb Dunnuck

(97-99) points

Février 2022 (Millésime 2019)

The 2019 Côte Rôtie Côte Brune is quintessential Jamet with its aromatics, balance, purity, and length, as well as just classic, old-school Côte Rôtie flair. Offering up lots of red, black, and even some blue fruits, it has ample bacon fat and liquid flower nuances, full-bodied richness, a multi-dimensional texture, and a great, great finish. It’s another wine Northern Rhône lovers need to have in their cellar, and it’s going to check in with the greats from both this producer and the appellation.

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Wine Advocate

(97-99)

Janvier 2022 (Millésime 2019)

Also in tank at the time of my visit, the 2019 Cote Rotie Cote Brune is another legend in the making. Violets, roses, herbal tea, chocolate and red berries all mingle easily on the nose, while the medium to full-bodied palate is concentrated and intense; it's paradoxically also silky and nearly weightless. Imagine a gentle whirlwind of airy flavors pushing into every cranny of the palate with intoxicating motes of flavor, then lingering there for minutes.

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