Morgon  2023

MATHIEU & CAMILLE LAPIERRE

Morgon
2023

  • Biologique

56,99$*

* Prix de détail suggéré

30 caisses disponibles

Code produit
141366
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Spécialité
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Beaujolais
Appellation
Morgon
Cépage(s)
Gamay 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Dans le dernier numéro de Wine Advocate, David Schildknecht implore les consommateurs de boire davantage de vins du Beaujolais, qu’il qualifie de « véritable bénédiction pour les amateurs de vin désabusés ou à la recherche d’une bonne affaire »; il poursuit ainsi une tendance qui a permis à la région de jouir d’une plus grande visibilité au cours des derniers millésimes. Nous sommes très heureux de vous offrir à nouveau les vins du Domaine Marcel Lapierre, l’un des...

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Revues de presse

Vinous

- 92 points -

Mars 2024 (Millésime 2023)

This bottle of 2023 Morgon comes from the first bottling run completed in March 2024 (there will be five bottlings until September). Lapierre told me that this is destined for markets in Japan, Canada and a little for the US. The nose reveals dark berry fruit, sous-bois and light Indian ink aromas. The palate is medium-bodied with pliant tannins and crisp acidity, a little rustic in a good way with a slightly savory finish. Lovely.

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Wine Advocate

- 90 points -

Mars 2025 (Millésime 2023)

The 2023 Morgon opens on the nose with a signature Lapierre vibrancy, revealing fragrant lavender, crushed petals and vanilla. Layers of ripe raspberries, licorice and blueberries emerge, accompanied by a subtle wave of volatile acidity that many will perceive as invigorating. Medium to full-bodied on the palate, this vintage showcases notably lush fruit and a pleasing density, deftly supported by ripe, integrated tannins and bright acidity. Indeed, so vibrant and expressive is its character that, tasted blind, it might easily be mistaken for the cuvée without added sulfur.

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