Brunello di Montalcino Piero 2017

TALENTI

Brunello di Montalcino Piero
2017

218,43$*

* Prix de détail suggéré

5 caisses disponibles

Code produit
75278
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Italie
Désignation réglementée
Denominazione di origine controllata e garantita (DOCG)
Région
Toscane
Appellation
Brunello di Montalcino
Cépage(s)
Sangiovese 100 %
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Situé juste au sud du village de Montalcino, le domaine Talenti produit quelques-uns des Brunellos offrant le meilleur rapport qualité-prix dans la région, et ce, depuis plus de trois décennies. Au cours des dix dernières années, son parcours s’est révélé particulièrement impressionnant, notamment grâce à Antonio Galloni du magazine Wine Advocate qui a félicité le domaine pour son vin offrant « un merveilleux équilibre, élaboré selon un style qui allie les éléments...

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Revues de presse

Falstaff

- 97 points -

Mars 2022 (Millésime 2017)

Brilliant ruby ​​garnet in colour, opened with slightly smoky-earthy tones, accompanied by beautiful aromas of juicy cherries, plums and some rose petals. Hearty and gripping on the palate, with dense tannins that are wonderfully balanced.

 

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International Wine Report

- 95 points -

2018 (Millésime 2017)

A lot of red berried fruits dominate the primary scene and blend with hints of lime, chamomile and mandarin rind. There’s more with the beauty of bergamot and linden blossom which set the secondary scene. Medium to full bodied, fine grain light tannins and a decidedly pleasurable, distended finale. Better from 2022.

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Vinous

- 94 points -

Eric Guido, Novembre 2021 (Millésime 2017)

The 2017 Brunello di Montalcino Piero is mysteriously dark and heady, the display of smoke and ashen stone evolving to show crushed blackberries, savory herbs and hints of camphor. The textures are velvety and dense, and a wave of mineral-tinged red and black fruits drenches the palate in primary depths of concentration. Beneath it all, a coating of fine-grained tannins settles in, slowly working to encase the senses with youthful tension and poise. Even still, a lasting mix of cherries, black tea and menthol carries on for what seems like a full minute. While I don’t expect this to mature as gracefully as past renditions of the single-vineyard Piero, it’s a total success for the vintage.

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