Clos de Vougeot Grand cru  2019

THIBAULT LIGER-BELAIR

Clos de Vougeot Grand cru
2019

  • Biologique
  • Biodynamique

429,03$*

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Code produit
86822
Conditionnement
3 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Succ. Seul.
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Bourgogne
Sous-région
Côte de Nuits
Appellation
Clos de Vougeot
Qualité
Grand cru
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Couleur
Rouge
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

La viticulture et le commerce du vin font partie intégrante des activités familiales depuis le début du 18e siècle. Les établissements vinicoles C.Marey et Comte Liger-Belair, qui ont été fondés en 1720 à Nuits-Saint-Georges et dont les actions ont été introduites à la Bourse de Lyon en 1923, figuraient parmi les maisons de négoce les plus importantes de la Bourgogne. S’appuyant sur la qualité des récoltes et de ses vins, la famille s’est efforcée d’étendre le domaine et...

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Revues de presse

Decanter

- 95 points -

Octobre 2023 (Millésime 2019)

Liger-Belair owns a 0.75ha parcel planted to old vines in the centre of the vineyard, on the border with Echézeaux, in the section of the Clos known as Baudes Basses. A large proportion of the grapes are fermented as whole clusters, producing remarkably pure, immediately attractive ripe black fruit, dressed with hints of spice and fresh violets. The texture is dense and firm, but very polished and elegant. A very sophisticated Clos de Vougeot.

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Burghound.com

(91-94) points

Janvier 2021 (Millésime 2019)

(from a .72 ha parcel on the Vosne side in the middle against the southern wall; 40% whole cluster but without the central stem). An overtly floral nose with touches of herbal tea is composed by ultra-fresh aromas of dark berries and a hint of warm earth. There is very good size, weight and punch to the relatively large-scaled flavors that flash good power on the delicious yet decidedly austere finish that is also quite firmly structured. Promising.

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