Gewürztraminer Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre 2005

TRIMBACH

Gewürztraminer Cuvée des Seigneurs de Ribeaupierre
2005

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299,06$*

* Prix de détail suggéré

6 caisses disponibles

Code produit
319412
Conditionnement
6 x 750ml
Type d'approvisionnement
Speculative
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Alsace
Appellation
Alsace
Cépage(s)
Gewürztraminer 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Demi-sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Depuis près de quatre siècles, la famille Trimbach assure la promotion de l’Alsace, de son histoire, de ses terroirs exceptionnels et de ses grands vins. La Maison Trimbach est toujours située à Ribeauvillé et appartient aux deux petits-fils de Frédéric Théodore, Bernard et Hubert.

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Revues de presse

Wine Advocate

- 92 points -

Février 2008 (Millésime 2005)

Honey, rose petal, peony, sweet pea, bacon fat, and cinnamon in the nose of the 2005 Gewurztraminer Seigneurs de Ribeaupierre (incorporating Osterberg and Hunawihr fruit) lead to a rich yet rather firm palate with a “cool” chalky impression, its 15 grams of residual sugar practically neutralized by (for this grape) unusually high acidity and palpable extract. Refined, elegant, and deftly-balanced, this finishes with persistent juiciness, eloquent, enticing florality, and subtle spice.

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Wine Spectator

- 92 points -

Octobre 2010 (Millésime 2005)

The overall elegance here belies the complexity found in the finely meshed layers of flavor and delicate acidity, with a pronounced smoke note winding through the lemon curd, brine, white peach, honeysuckle and lychee flavors. Just a touch of pine and candle wax shows also, lingering on the long finish.

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Vinous

- 91 points -

Stephen Tanzer, Juillet 2007 (Millésime 2005)

Subdued nose opens with air to show cured meats, pineapple, mirabelle and brown spices. Sweet, spicy and highly concentrated; powerful but not at all overly phenolic. This has 15 grams of acid but tastes drier owing to its juicy acidity. Finishes very long, with a touch of sweetness and a lovely airy quality. Pierre says the 2000 is great right now but that this needs time. Another '05 gewurztraminer with lovely intensity and breadth.

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Jancis Robinson

17.5

Jancis Robinson, Septembre 2011 (Millésime 2005)

Very correct floral nose with a firm backbone. Not a bad price for the age and purity! Refreshing dry finish. Well done! A mineral Gewurz that has not an ounce of flab but is utterly true to the varietal. Long and a challenge to food matches. Light, fresh cheese? Fiona Beckett suggests lobster and ginger with this. Foie gras. Tense. Long.

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