Felton Road est un incroyable modèle de réussite. En seulement 20 ans, Felton Road est devenu une référence mondiale en matière de production de pinot noir du Nouveau Monde et a joué un rôle majeur dans le positionnement enviable de l’appellation Central Otago sur la scène vinicole. Le vinificateur de Felton Road, Blair Walter, est un personnage exceptionnel, doté d’une intelligence aussi remarquable que sa modestie. Orateur captivant et perspicace, il a la capacité singulière d’articuler des idées complexes, de manière à ce qu’elles paraissent simples. Felton Road est bien plus qu’un vignoble : c’est une exploitation agricole holistique et biodynamique dévouée aux principes de la biodiversité et de la durabilité, où la volaille, les moutons et les bovins sont élevés aux côtés des fruits, des légumes et des herbes que l’équipe épicurienne de Felton Road consomme chaque jour avec grand bonheur. Il n’est pas surprenant d’apprendre que les vins de Felton Road se prêtent à une myriade d’accords culinaires.

Évaluations pour ce domaine

James Suckling

"If Central Otago was the Côte de Nuits, then Bannockburn would likely be Vosne-Romanée and I’m going to hang it right out and say that Felton Road would be the top gun, the DRC."

Septembre 2015

World's Most Admired Wine Brands - Drinks International

#13 / 50
Felton Road was voted the 13th most admired wine brand in the world in the Drinks International annual survey. The winery recorded the highest entry onto this year's list, and placed just ahead of Château Pétrus in the 14th spot.

Avril 2017

Vinous

New Zealand Pinot Noir producer Felton Road is an organic and biodynamic estate that has evolved in the past two decades, moving toward more precision and freshness [...] In the vineyard, there are exciting developments, including regenerative farming. Felton Road have abandoned tillage to prevent carbon loss while plowing and installed underground irrigation so it lies below the cover crop. Drones have replaced tractors, which spray sulfur on the rows for mildew protection. They are quick, have no ground impact issues and don’t damage cover crops. They have also implemented new technology that enables us to map the spread of spores in the vineyard using PCR DNA technology so that mildew can be detected before it becomes a problem, allowing the drones to spray proactively rather than reactively.

Rebecca Gibb MW, Mai 2024


Colombie-Britannique