Hermitage Farconnet 2015

JL CHAVE SELECTION

Hermitage Farconnet
2015

Pays
France
Désignation réglementée
Appellation origine controlée (AOC)
Région
Vallée du Rhône
Sous-région
Rhône septentrional
Appellation
Hermitage
Cépage(s)
Syrah 100 %
Couleur
Rouge
Site web du producteur

Information sur le domaine

La famille Chave est l’exemple même des vins de terroir, d’époque et d’humanité. Cette famille de vignerons œuvre dans la vallée du Rhône depuis 1481; le flambeau a été repris de père en fils, et ce, pendant 16 générations. À l’origine, la famille cultivait uniquement à St-Joseph; il y a environ un siècle, elle s’est établie dans la commune de l’Hermitage lorsque le phylloxera a dévasté la région. Aujourd’hui, leur Hermitage rouge et leur Hermitage blanc sont...

Consultez la page de JL CHAVE SELECTION pour plus d’information

Revues de presse

Wine Spectator

- 94 points -

Novembre 2023 (Millésime 2019)

Delicious and soulful, this offers generous ripe cassis, plum and mulled cherry notes, all liberally dusted in black pepper, mocha and olive tapenade and robed in lightly toasted cedar. Harmonious and persistent, with incense and iron shavings carrying the long, captivating finish.

Voir la revue de presse détaillée
Vinous

- 94 points -

josh, Décembre 2022 (Millésime 2018)

Inky violet color. Displays ripe dark fruit, licorice, olive, potpourri and cracked pepper aromas, plus a smoky mineral flourish that adds an energetic lift. Sappy and broad on the palate, offering appealingly sweet black and blue fruit, cola, licorice and exotic spice flavors that show impressive depth and vivacity. Finishes very long and precise, with a lingering floral quality and dusty, slowly building tannins.

Voir la revue de presse détaillée
Wine Spectator

- 94 points -

Octobre 2019

Ripe and fleshy, with an open-knit personality to the mix of steeped blackberry and black cherry compote flavors, backed by anise, smoldering black tea and loam notes. Offers well-integrated grip, making this approachable while giving it staying power.

Voir la revue de presse détaillée