Fornace 2015

SELVAPIANA

Fornace
2015

  • Biologique
Pays
Italie
Désignation réglementée
Indicazione geographica tipica (IGT)
Région
Toscane
Appellation
Toscana
Cépage(s)
Merlot
Cabernet Sauvignon
Cabernet Franc
Pourcentage d'alcool
14.5%
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Site web du producteur

Information sur le domaine

Située dans une région vallonnée à l’est de Florence, Chianti Rufina est une très petite appellation qui s’étend sur à peine 600 hectares (à titre de comparaison, l’appellation Chianti Classico couvre une vaste superficie de 7000 hectares, ce qui équivaut pratiquement à la zone entière comprise entre Florence et Sienne). Fidèles à leur réputation, les vins issus de cette appellation sont plus raffinés et rustiques que les autres Chiantis, ce qui est probablement attribuable...

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Revues de presse

James Suckling

- 94 points -

Novembre 2019 (Millésime 2015)

Another meaty nose with a lightly leafy edge of currant bush and then sandalwood, tobacco and blackberries. Full-bodied and chewy with dusty tannins and lots of cedary undertones. A traditional style of Super Tuscan, but a very enjoyable one. Drink from 2024.

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Wine Spectator

- 93 points -

Août 2018 (Millésime 2013)

Fragrant, this red exudes red berry, sweet smoke, rose hip and spice aromas and flavors. Quickly firms up in the manner of the linear ‘13s, leaving a firm, long, smoke-infused aftertaste. Merlot, Cabernet Sauvignon and Cabernet Franc.

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