Riesling Kabinett Veldenzer Elisenberg 2021

MAX FERDINAND RICHTER

Riesling Kabinett Veldenzer Elisenberg
2021

60,75$*

* Prix de détail suggéré

14 caisses disponibles

Code produit
794945
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Commande Spéciale
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
Allemagne
Désignation réglementée
Q.b.A.
Région
Mosel
Qualité
Kabinett
Cépage(s)
Riesling 100 %
Couleur
Blanc
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Le domaine Max Ferdinand Richter possède une longue et riche histoire. Le domaine est la propriété de la famille Richter depuis plus de 300 ans. De style baroque, la maison familiale construite en 1774 est toujours debout! En 1975, Dirk Marx Ferd. Richter, diplômé en économie, a rejoint l’entreprise et est maintenant devenu le « visage » du domaine. Avec 13,7 hectares de terres et une production annuelle de 10 500 caisses, Max Ferd. Richter est l’un des producteurs de riesling les...

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Revues de presse

Wine Advocate

- 93 points -

Août 2022 (Millésime 2021)

From old vines rooting in quartzite-slate soils, the 2021 Elisenberger Riesling Kabinett opens with a pure and stony, fruit-wise rather discreet but thoroughly mineral nose. Sweet and round on the textured palate, this is a saline, very elegant and linear Kabinett with sugared redcurrant notes on the stimulating saline and finely crisp finish. This is Kabinett as sorbet. It already drinks well young, but it will be more complex in 10-15 years. Bottled in May with 7.5% stated alcohol and a bit less than 50 grams per liter of residual sugar. The acidity is analytically at 11.4 grams per liter but is completely imbedded. Natural cork. Tasted at the domaine in July 2022. Drink fresh or matured.

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Mosel Fine Wines

- 92 points -

Juin 2022 (Millésime 2021)

The 2021er Elisenberger Riesling Kabinett, as it is referred to on the consumer label, was made from fruit picked at 74° Oechsle in the area around the sundial and in the upper part of the vineyard and was fermented down to fruity-styled levels of residual sugar (48 g/l). It offers a superbly fresh, minty, and floral nose of orange blossom, jasmine, rose, yellow peach, prune, and William’s pear. The wine proves delicately juicy and gorgeously
playful on the light-weighted palate. There is really good to high dry extract adding presence and intensity. The finish is very focused as some zesty and citric acidity joins the party. This is a great Kabinett in the making. 

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