Pinot Noir Kalita 2022

SOKOL BLOSSER

Pinot Noir Kalita
2022

  • En conversion

79,35$*

* Prix de détail suggéré

10 caisses disponibles

Code produit
104076
Conditionnement
12 x 750ml
Type d'approvisionnement
Commande Spéciale
Statut
Disponible
Type de produit
Vin tranquille
Pays
États-Unis
Désignation réglementée
American Viticultural Areas (AVA)
Région
Oregon
Sous-région
Yamhill Carlton
Cépage(s)
Pinot Noir 100 %
Pourcentage d'alcool
14.5%
Couleur
Rouge
Sucre
Sec
Fermeture
Liège
Site web du producteur

Information sur le domaine

Sokol Blosser est l'un des domaines pionniers de l'industrie du vin de l'État de l'Oregon. En 1971, lorsque Bill Blosser et Susan Sokol Blosser ont commencé à convertir un vieux verger de pruneaux en vignoble, ils sont devenus l'un des cinq établissements vinicoles de la région. Au cours des décennies qui ont suivi, l'industrie vinicole de l'Oregon a connu une croissance (aujourd’hui il y a plus de 500 vignobles), a changé et s’est épanouie avec Sokol Blosser au premier plan. Ce...

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Revues de presse

 Wine Enthusiast

- 93 points -

Michael Alberty, Septembre 2024 (Millésime 2022)

An aromatic set of rose petals, red cherries, strawberries and sweet, fresh-turned garden soil make for a nice introduction to the Kalita. Crisp acidity and fine-grained tannins provide the backdrop for dark plum, ginger and balsa flavors. Try this wine with grilled portobellos topped with marinara sauce.

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James Suckling

- 92 points -

Avril 2024 (Millésime 2022)

Fresh red fruit with hints of iron and anise dominates the nose. Lively flavors of red currants and raspberries highlight this medium-bodied wine, with vivid acidity and integrated tannins

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Decanter

- 92 points -

Clive Pursehouse, Mars 2024 (Millésime 2022)

There is a pungent intensity to the 2022 Kalita Vineyard Pinot Noir that is evocative of umami richness and flinty gunpowder mineral depth. Scents of forest floor, turned earth and pine tar frame notes of ripe bramble fruit. The palate has ripeness and the classic structure one associates with the Yamhill-Carlton AVA. Black cherries, red plum skin and a note of clove and smoke cross the palate, delivering a stony component to the finish.

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